sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Turismia


Tänään käytiin kunnon turisteina tutustumassa yhteen New Yorkin tunnetuimmista rakennuksista, eli Empire State Buildingiin. Päiväkin oli hyvä siihen kun aurinko paistoi, eikä hirveästi tuullutkaan. Rakennus oli katutasolta nähtynä ihan erilainen kuin olin odottanut, ei sanottavasti erottunut vierustovereistaan. Sunnuntai oli nähtävästi sopiva päivä vierailuun sillä pääsimme aika vähällä odottelulla ja jonotuksella. Sisällä oli melkein jokaisessa mutkassa ja nurkassa tyyppi ohjaamassa kulkua, eksymisen vaaraa ei ollut. Ennen lippuluukulle pääsyä oli vielä turvatarkastus, siis ihan lentokenttätyyliin, laukut, takit ja kaikki metallinen muovikoriin ja valaisulaitteen koneen läpi, sitten itse perässä metallipaljastimen läpi. Yllätti kyllä meikäläisen noin tarkka syynäys. Muuten reissusta ei hirveästi raportoitavaa ole, ylhäällä oli komeat näkymät New Yorkin ylle. Krääsää oli myös tarjolla ihan riittävästi.


Empiren jälkeen kävimme kokeilemassa millaista on kyyti köysiradalla East Riverin yllä. Kyseessä on Roosevelt Islandilta itäiselle Manhattanile Queensboro bridgen vieressä kulkeva köysirata. Hieno tapa nähdä New Yorkia yläilmoista. Köysiradan jälkeen hyppäsimme metroon ja suunnaksi Museum of Modern Art. MoMA:ssa on mukavan monipuolinen valikoima teoksia. Joukkoon sopi tietysti paljon kamaa jota en edelleenkään suostu lokeroimaan taiteeksi, Duchampia, Damien Hirstiä ja vastaavaa kuraa... Onneksi esillä on paljon hienojakin teoksia. Ja nyt voi sitten kehuskella nähneensä Dalin Muiston pysyvyyden ja Van Goghin Tähtikirkkaan yön.

Ihan koko MoMA ei jaksettu käydä läpi, skippasimme muutamia vähemmän kiinnostavia näyttelyitä ja lähdimme syömään. Päivän ruokana New Yorkin pizza, joka oli yllättävän hyvää. Menimme hotellin lähellä olevaan paikkaan ja aloimme tilaamaan molemmat omaa isoa pizzaa kun tarjoilija keskeytti ja kysyi että olemmeko varmoja että haluamme kaksi isoa. On ehkä aihetta harkita aikeitaan uusiksi kun ollaan paikassa jossa suuret annokset ei varmasti ole harvinaisia ja silti kysytään että olemmeko tosissamme... Pikainen palaveri ja otettiin yksi iso. Ei se nyt valtava pizza ollut, mutta kyllä siitä kahdelle tosiaan ihan riittävästi oli syötävää. Nyt hetki huilia jaloille hotellilla ja sitten jotain pientä kiertoa vielä. Palataan asialle.


Aamupalalla, pannaria, pekonia ja kahvia.
Roosevelt Island Tramway


Museum of Modern Art

Dalin Muiston pysyvyys.

Derain, Tuomas ja Matisse.

Van Goghin Tähtikirkas yö.


Jazzia metrokäytävässä.

-------------------------------------------------
Ilta-edit:

Käytiin vielä tekemässä täsmäisku läheiseen Faces & Names baariin. Siellä Gin & Tonicit mieheen, yhteensä 14$ plus tipit tietty. Ei ollenkaan paha hinta. Ilmapiiri oli mukavan rento ja baaritiskillä mukava nuokkua. Juomien jälkeen vielä iltapalaksi hakemaan ihan kokemuksen vuoksi kadunkulmasta hot dogit. Ei kyllä mikään kovinkaan makunystyröitä hierova tapaus, mutta tulipa testattua sekin. Nyt nukkumaan että jaksaa taas huomisen juosta.


1 kommentti: