torstai 1. maaliskuuta 2012

Keskiviikon turinat

Viimeiselle täydelle päivälle New Yorkissa jäi ohjelmaan vierailu Metropolitan Museum of Artissa. Juuri kun olimme saaneet aamupalan sisään ja lähdimme vaeltamaan, alkoi ennusteen mukainen vesisade. Onneksi kelit ovat tähän saakka olleet todella hyvät, ja olimme tarkoituksella jättäneet tälle päivälle sisätiloissa tapahtuvaa toimintaa.

Museo itse on valtavan kokoinen laitos, tavaraa riittäisi varmaan viikon tarpeiksi. Me valitsimme vain muutamia näyttelyitä joita kävimme katsomassa ja silti saimme kevyesti 3-4 tuntia menemään. Kolusimme läpi aseita ja haarniskoja, amerikkalaista taidetta, 1800-1900 luvun eurooppalaista taidetta ja lisäksi minä kävin katsomassa Japanilaista ja Kiinalaista taidetta. Oli niin käsittämätön määrä maalauksia että loppua kohden iski ähky ja kävelimme vaan saleja läpi nopeasti ympärille vilkuillen. Omalla kohdalla kohokohdat olivat Hudsonjoen koulukunnan maalaukset, ja varsinkin Albert Bierstadtin teokset, sekä Kiinalaiset mustepiirustukset.

Metin jälkeen taksi alle, puiston toiselle puolelle ja etsimään ruokapaikkaa. Ruokapaikka oli kosher-sushipaikka, eli porsasta ei tarvinnut listalta etsiä. Ruoka oli hyvää ja annokset isot. Ruoan jälkeen hotellille lepäämään ja sitten illalla kävimme tekemässä kulttuuriretken läheiseen Hootersiin. Tulipa tuokin nähtyä. Illan viimeinen kohde oli irkkupubi jossa otimme vielä yhdet oluet. Paikka oli ilmeisesti poliisien suosiossa, ainakin tiskin takana hyllyllä oli kaikenmoisia poliisipiirien vaakunoita ja merkkejä. Ja ympärille katsoessa pystyi kyllä hyvin kuvittelemaan, että suurin osa kanssajuojista voisi hyvin olla paikallisia lainvalvojia.

Eipä siinä, kohta pitää kääntyä kohti kotia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti